Huurteam Leeuwarden bestaat al ruim tien jaar. Het is een initiatief van Huurdersplatform Nieuw Elan en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leeuwarden. Wij helpen huurders in de particuliere sector bij het controleren van de huurprijs. Ook kun je bij ons terecht met vragen over servicekosten, onderhoud en je verhuurder. En dat is helemaal gratis!

Ook in andere steden in Nederland zijn Huurteams actief, zoals in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Tilburg, Nijmegen en Groningen. In Amersfoort loopt sinds april dit jaar een proef, op aandringen van de gemeenteraad van de stad. Particuliere huurders kunnen nu bij Huurteam Amersfoort terecht.

We vinden het een goede ontwikkeling dat steeds meer steden een Huurteam opzetten. Huurders kunnen laagdrempelig van hun diensten en expertise gebruik maken. Wij hebben ons nut in Leeuwarden in de afgelopen tien jaar ruimschoots bewezen en gunnen particuliere huurders uit andere steden ook een Huurteam waar ze op terug kunnen vallen.