Over ons

Wat doet het huurteam Leeuwarden?

Huurprijs vaststellen
Het Huurteam Leeuwarden kan op verzoek van de huurder en/of verhuurder in de particuliere sector de huurprijs van de woning of kamer toetsen aan de hand van het puntensysteem. Tijdens het bezoek maken we een puntentelling van uw woning. De oppervlakte, maar bijvoorbeeld ook de locatie leveren punten op. Het totaal aantal punten bepaalt de maximale huurprijs van de woning. Aan de hand hiervan kan dan worden vastgesteld of er teveel (of te weinig) huur wordt berekend.

Onderhoud van de woning
Gebreken aan de huurwoning dient de verhuurder te verhelpen. Als uw verhuurder dit nalaat, ondanks een of meer meldingen van u, heeft u mogelijk recht op tijdelijke huurverlaging, totdat de problemen zijn opgelost.

Servicekosten
Naast de huur betaalt u meestal ook servicekosten. Dit is een vergaarbak van kosten die de verhuurder bij de huurder in rekening mag brengen. Hier zijn regels voor. Wij controleren of die regels op een goede manier worden gehanteerd.

Huurrecht
Uiteraard moet iedere huurder en verhuurder voldoen aan datgene wat is vastgelegd in het Huurrecht. Huurteam Leeuwarden kan u adviseren wat u in uw situatie het beste kunt doen.

N.B.
Huurders die huren bij Elkien kunnen terecht bij Huurdersplatform Nieuw Elan
( 058 – 215 9119 )