Donderdag 23 maart wordt de initiatiefwet van PVDA en CU behandeld om tijdelijke huurcontracten van maximaal twee jaar weer te verbieden.

De Wet doorstroming huurmarkt uit 2016 heeft ervoor gezorgd dat veel huurders een tijdelijk huurcontract krijgen. Dat geeft echter veel onzekerheid, hoge huren en machtsmisbruik door verhuurders. Daarom willen jongeren zo snel mogelijk af van tijdelijke huurcontracten. Drie Zwolse studenten overhandigden kortgeleden een brandbrief aan de Tweede Kamer en riepen Tweede Kamerleden op om de initiatiefwet te steunen. D66 gaf toen al aan voor de initiatiefwet te stemmen en het lijkt erop dat er voor de wet een meerderheid in de Tweede Kamer zal zijn. Dan zullen de tweejaarscontracten dus verdwijnen. De Woonbond roept de Kamerfracties op om ook de vijfjaarscontracten te verbieden.

Lees ook: